Hayat Fazla Kısadır 1…

*Dizi izlemek için… Söyleyecek bir şey yok.

*Hatta ana akım film izlemek için… Sanat filmi diye kategorileştirilen eserler o kadar iyi ve faydalıdırlar ki bunları bulup tüketmek varken tek amacı sürükleyici olup, para kazanmak olan bir filme ayıracak vakit nasıl bulunur anlamıyorum. Bu konuda tarih üzerinde hiçbir etkim olmayacağını da biliyorum elbette.

*İnsanın yüce şeyler başaracağına inanmak için… İnsan teknik olarak olağanüstü şeyler başarmıştır, daha da başaracaktır ama yüce şeyler hiçbir zaman başarmayacaktır. Bunun sebebi de ibnelik…

*Kadın olmak için… Doğu toplumlarında kadın olmanın otomatikman getirdiği baş belası sıkıntılardan bahsetmiyorum. Kadın olmak demek birer; kaygı, empati ve iletişim küpleri olmak demektir. Buna nasıl dayanılıyor?

*Zülfü Livaneli romanı okumak için… Aslında hiç okumadım ama fena halde onların boş beleş şeyler olduğunu hissediyorum. Çok sürükleyici oldukları kesindir. Sürüklenmek isteyen neden lunaparka gitmez de kitap okur?

*Günlük politikayı takip etmek için… Çok kısa sürelerde anlamlı değişiklikler olmaz. Bir yerdeki bir belediye başkanı yakınlarına çıkar sağlamış… Ee, ne var bunda? Bunun için haberlerin 8 dakikasına bakmak yerine daha anlamlı şeyler yapılamaz mı? Pazar röportajlarında pis pis sırıtarak cebindeki parayı ve aldıklarını gösterenlerin kaç tanesi kafası kesilse her zaman oy verdiği Ak Parti veya CHP’den başkasına oy verir?

*Sağlıklı (organik) beslemeye kasmak için… Ne yaparsan yap veya ne yapmazsan yapma 67 yıl yaşayacaksın. Hadi bir şey oldu ve öldün, 7 milyar insanın bu ortalamasını etkilemeyeceksin. Bakın 7 milyar insanın ortalaması etkilenmeyecek, buradaki büyüklüğü kavramak şarttır. Bol bol hareket etmek gerekir evet ama %100 organik beslenmek imkansız. Lenin dirilse, CHP’nin başına geçse ve başbakan olsa bile gıda tedariği sistemine radikal bir müdahale yapamaz.

*Bireysel dik duruşlar gerçekleştirmek için… Afyon’un Çay ilçesindeki bir kuruyemişçi Ak Parti mitingine su tedarik etmiş… Artık oradan alış veriş yapmıyorum… Örnekler biraz daha gerçeklerinden verilebilir. O dik duruş bireysel kalıyorsa hiçbir anlamı yok. Sadece sizin kendinizi iyi hissetmenize olanak tanır. Bu iyi bir şey olabilir. Ben kişisel olarak Özyılmaz Kuruyemişçiliği boykot etmekle hayatımın anlamını iki katını çıkartmam ama çıkartan olabilir. Kendinizi iyi hissedin ama ortamlarda bundan bahsederek milleti kendinize güldürmeyin.

*Olmayacak hayaller peşinden gitmek için… Nazar edin, götünüzü yırtsanız bile onu elde edemeyeceksiniz!

*Ölüme ve de yaşama sahip olmadığı anlamlar yüklemek için… Size bir sır vereyim mi? Öleceksiniz! Şok oldunuz değil mi? Artık bu gizli gerçeği biliyorsunuz. Bir gizli gerçek de şu, öldükten ortalama bir 20, 25 sene sonra sizi bir allahın kulu hatırlamayacak.

Bu yazı Uncategorized kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.