Bir sene içerisinde Imdb Top 250’deki bütün filmleri izleme projesinin bir faaliyeti olarak izledim “Grave of the Fireflies/Ateşböceklerinin Mezarı”nı. Yönetmen Isao Takahata (?). Filmde; Japonya, İkinci Dünya Savaşı sonunda bombalanırken, iki kardeşin verdiği yaşam mücadelesi anlatılıyor. Anne ve babasını kaybeden iki kardeş açlıkla ve yoksullukla mücadele ediyorlar. Filmi izlemeden önce okuduğum yorumlarda, filmin çok acıklı, ağlatan cinsten bir film olduğu vurgulanıyordu. Ben o etkiyi hissetmedim. Sürükleyici, duyarlı, yer yer sevimli bir film ama son tahlilde “Grave of the Fireflies” da Imdb Top 250’ide nasıl yer bulabildiğine anlam veremediğim filmlerden biri oldu benim için. Filmin acıklı sonu başlarda seyirciye açıklanıyor. Bu da olay örgüsünü olumsuz etkiliyor ve umulan vicdan muhasebesi işlemiyor. Veya ben çok duyarsız bir insanım. Belki sizlerde beklenen etki oluşacaktır. Listede izlemediğim 45 film var. Listede bu filmden geride de “Mr. Smith Goes to Washington/Bay Smith Washington’a Gidiyor” var. Bir tane Harry Potter ilk yüzde ama o oralarda kalmayacaktır, gerileyecektir. “Mr. Smith”i en yakın zamanda izleyeceğim. Benim en sevdiğim film olan “Rear Window/Arka Pencere”nin yıldızı James Stewart’ın oynadığı bir film olduğu için artı bir motivasyonla izleyeceğim filmi.
Facebook Hesabım
Ben kimim?
Mesleğim İngilizce öğretmenliği olmakla beraber, bu sitenin İngilizce öğretmenliğiyle alakası yoktur. 2008 yılından beri blog yazarlığı yapıyorum. İlk başlarda sadece sinema yazıyordum. Sonra daha çok siyaset yazmaya başladım. İki, üç senedir ise (şu anda 2016'nın sonundayız) "her şeyi" yazıyorum. Sitenin üstündeki görselin altında yer alan sekmeler benim ilgi alanlarım ve bu alanlarda yazılar yazıyorum. Eski yazılarım, yeni yazılarım hepsi bu sitede olacak artık. Keyifli okumalar dilerim... Baran DoğanSinek İkilisi Ne Demek?
Sinek ikilisi, briçteki en değersiz kağıttır. "Sinek ikilisi muamelesi yapmak" gibi bir deyime malzeme olmuştur. Birisini önemsememek anlamındadır. Kendimle dalga geçmeyi sevdiğim için bu ismi tercih ettim.Yazı Arşivim
-
Son Yazılarım
- Kars’ta Bir Gün – 21 Ekim 2017 23 Eylül 2023
- En Çok Üzüldüğüm Maçlar 3 Eylül 2023
- Önüme Gelse Hayır Demeyeceğim ama Ömür Boyu Peşine Düşmeyeceğim Yiyecek ve İçecekler 29 Ağustos 2023
- 100 Sene Sonra Neler Olacak? 26 Ağustos 2023
- Yapay Zekalı Robotlar Gelecek; Peki, Sonra Ne Olacak? 21 Ağustos 2023
Bazı Eski Yazılarım
Mr. Smith'i mutlaka tavsiye ederim. Daha doğrusu Capra-Stewart filmlerinin tamamını tavsiye ederim.
Bu arada ankete oy verdiğim halde oyum gözükmedi. Oy veren sayısı sıfır diyor.
İndirdim. Ama önce Türkiye'deki transseksüellerin hayatlarını anlatan film olan "Teslimiyet"i izleyeceğim.
Bence Harry Potter'ın son filmi 250 listesine girebilicek kalitede bir film.Özellikle filmin ilk bölümünü büyük bir heyecan içinde izledim ve beğendim.
Sanki suçlamaları reddeden bir sanık gibisiniz. Sakin olunuz, size saygı duyuyorum.