Biliyorum, birçok insan İbrahim Toy’un kim olduğunu merak ediyor. İbrahim Toy kimse değildir. O, bir semboldür. Bir yanılsama efekti. Klasik Yunan trajedilerinde “deus ex machina” diye bir olgu vardır. İşler içinden çıkılmaz hale gelince tanrısal bir mekanizma devreye girer ve her şey çözülür. Seyirci arınma yaşar. İbrahim Toy da benim yazılarımda sıkça başvurduğum bir “deus ex machina”dır. İşler sıkışmışken yazılarıma yaratıcılık, enerji ve dinamizm katmak için devreye soktuğum bir olgudur o. Tabi bu arada sembol, efekt, olgu falan derken 21. yüzyılda İstanbul’da yaşayan bir İbrahim Toy’dan bahsetmemek olmaz. Bu kişinin olguya ilham verdiği düşünülür. Neyse, bunların hepsini bir kenara bırakın. Aslında İbrahim Toy benim reklam ajansından tuttuğum bir profesyonel. İşi Facebook sayfalarını renklendirmek. Föört.
Facebook Hesabım
Ben kimim?
Mesleğim İngilizce öğretmenliği olmakla beraber, bu sitenin İngilizce öğretmenliğiyle alakası yoktur. 2008 yılından beri blog yazarlığı yapıyorum. İlk başlarda sadece sinema yazıyordum. Sonra daha çok siyaset yazmaya başladım. İki, üç senedir ise (şu anda 2016'nın sonundayız) "her şeyi" yazıyorum. Sitenin üstündeki görselin altında yer alan sekmeler benim ilgi alanlarım ve bu alanlarda yazılar yazıyorum. Eski yazılarım, yeni yazılarım hepsi bu sitede olacak artık. Keyifli okumalar dilerim... Baran DoğanSinek İkilisi Ne Demek?
Sinek ikilisi, briçteki en değersiz kağıttır. "Sinek ikilisi muamelesi yapmak" gibi bir deyime malzeme olmuştur. Birisini önemsememek anlamındadır. Kendimle dalga geçmeyi sevdiğim için bu ismi tercih ettim.Yazı Arşivim
-
Son Yazılarım
- Toza Sor 23 Haziran 2024
- “Güven” 15 Nisan 2024
- Her Şey Sınıfsal Mı? 14 Nisan 2024
- MUTLULUK NEDİR? 13 Mart 2024
- Muhabbet Kasetlerinin Sosyolojik ve Müzikalite Olarak Değerlendirilmesi 3 Mart 2024
Bazı Eski Yazılarım