O gün çok bitkin hissediyordum kendimi. Nasıl anlatsam…Şu kalgon reklamlarındaki rezistanslar gibi falan veya Dünya Kupası’nda “ölüm grubu”nda Arjantin, Brezilya ve Hollanda’yla eşleşmiş Afrika takımı gibi. Hiçbir şey yapasım yoktu. Saat 22.00’ye kadar boş boş oturup sonra yatağa gitmekti niyetim. Telefonun ekranının selektör yaptığını gördüm. Neden ses çıkmıyor ki? Oysa bir gün önce melodimi Kızıl Ordu Korosu’nun “Polyushka Polke”sine ayarlamıştım. Yine bozuldu diye düşündüm çünkü hayatımda elektronik sorunların olmadığı toplamda 18 günüm vardı. Numara kayıtlı değildi. “Tanımadın mı beni? Nasıl olur? Çok ayıp smile ifade simgesi Tahmin et bakalım, acaba unutulmuş muyuz?” muhabbeti bu akşam ihtiyacım olan son şeylerden biriydi. Bahanem de her zaman hazırdı: Ya kusura bakma, operatörü değiştirdim de bütün numaralar gitti. Ee, sen neler yapıyorsun görüşmeyeli?.. Yıllar yıllar öncesinden gelen arkadaş bunu anlamamakta ısrarlıydı. Her şey nasıl değişiyorsa dostluk, arkadaşlık biçimleri de değişiyordu. Zaten son yıllarda dostluk ve arkadaşlık bir biçime indirgenmişti. Bu kez arayan yıllar yıllar öncesinden gelen diyalektik fakiri arkadaş değildi. Bir eski sevgiliydi arayan. Neler yapıyormuşum da bi’ merak etmiş. İki eski sevgilinin arkadaşça görüşemeyeceğini düşünüyorum. Diyalektiği ben de gücendirmeyeyim ama bir taraf ya yokluyordur ya da yatırım yapıyordur. Enerji fakiri bir konuşma oldu. Fakirleri bu kısacık hikayede çok andık. Sosyal meselelere mi giriyoruz yoksa? Gezi zamanı gördüğüm o yaratıcı duvar yazısı geldi aklıma: Boktan şeyler yazmayın, biraz da sosyal şeyler yazın. Bu kısacık hikaye sosyal mi boktan mı bilemiyorum. Böyle bir şeydi işte. Bir şeyler almak isteyen bulursa bir şeyler alsın. Saat 21.55’e geliyordu.
Facebook Hesabım
Ben kimim?
Mesleğim İngilizce öğretmenliği olmakla beraber, bu sitenin İngilizce öğretmenliğiyle alakası yoktur. 2008 yılından beri blog yazarlığı yapıyorum. İlk başlarda sadece sinema yazıyordum. Sonra daha çok siyaset yazmaya başladım. İki, üç senedir ise (şu anda 2016'nın sonundayız) "her şeyi" yazıyorum. Sitenin üstündeki görselin altında yer alan sekmeler benim ilgi alanlarım ve bu alanlarda yazılar yazıyorum. Eski yazılarım, yeni yazılarım hepsi bu sitede olacak artık. Keyifli okumalar dilerim... Baran DoğanSinek İkilisi Ne Demek?
Sinek ikilisi, briçteki en değersiz kağıttır. "Sinek ikilisi muamelesi yapmak" gibi bir deyime malzeme olmuştur. Birisini önemsememek anlamındadır. Kendimle dalga geçmeyi sevdiğim için bu ismi tercih ettim.Yazı Arşivim
-
Son Yazılarım
- Nostaljisi Yapılabilecek Şeyler Listesi 29 Kasım 2023
- 1 Mart 1991: Show TV’nin Kuruluşu 16 Kasım 2023
- YDS Sınavı: Nedir, Ne Değildir? 3 Kasım 2023
- Eskiden Sosyal Medyada Hararetle Savunduğum ama Artık Savunmadığım Şeyler Listesi 8 Ekim 2023
- Kuru Otlar Üstüne 2 Ekim 2023
Bazı Eski Yazılarım