Tipik Erkek Davranışları

IMG-7087

*Öküz gibi araba kullanırlar.

*Kadınlara nazaran daha iyi örgütlü hareket ederler.

*Saldırgandırlar. Çocuklarının oyunları hep itiş, kakış, vurma, çelme takma, güreşme üzerine kuruludur. Kız çocukları el ele, sevgiyle, kardeşçe okul bahçesinde dolaşırlar.

*Kadınların çok değil, ilkokul üç, dört gibi geliştirecekleri “dolaylı öfke”nin aksine “direkt öfke” geliştirirler ama bu sık sık ortaya çıkmaz. Çıktığı zaman gemiler yakılır.

*Küfür ederler. Etmemeleri imkânsıza yakındır.

*Kendi hemcinsleriyle, aralarında temel bir çelişki yoksa kadınlara nazaran daha iyi anlaşırlar. Kadınlar hemcinsleriyle kolay kolay anlaşamazlar.

*Dedikoduyu kadınlar kadar olmasa da severler.

*Kabadırlar. İnce duyarlılıkları anlamakta zorlanırlar.

*Bacaklarını açarak oturup, telefonu iki elleriyle tutup, her yerde SM’ye girerler.

*Prestijli işlere yani avcılık, siyaset, sanat, savaş, felsefe, ticaret, seyahat, spor, mucitlik, (pratik) din, sigara içmek gibi işlere kadınlara nazaran daha çok ilgi gösterirler.

*Burçlara kadınlar kadar inanmazlar.

*Üst-orta yaşlı olanları akşam eve gelip kanepeye uzanırlar ve zapping yaparlar.

*Futbol, kendilerine, onların evrenine ait olan her şeyi yansıtma olanağı verdiği için futbolu çok severler.

*Direkt işleri dolaylı işlere tercih ederler.

*İsteseler temizlik yapabilirler. Temizlik yapmak çok kolay bir şeydir ama işlerine gelmez. Kadınlar da öğretilmiş şeylerden (el alem ne der?) ve de evrimsel sürecin bir çıktısı olarak yuvayla daha çok ilgilenmeleri sebebiyle erkekleri temizlikten uzak tutma eğilimindedirler.

*Adrenalin salgılatan, tehlikeli işleri kadınlara nazaran daha çok severler.

*Burunlarını karıştırıp çıkan malzemeyi çeşitli nesnelere sürerler.

*Yaşlı olanları herhangi bir ekranda gördükleri her şeyin doğru olduğuna inanırlar. Küçük kanalların pazarladıkları bal, dandik akıllı telefon, bahçe hortumu, çeşitli haplar, varis kremi, Atatürk ve Din Serisi, mucize meyve sebze soyucu gibi şeyleri satın alırlar ve kazıklanırlar. Satın almayı telefonla yaparlar ve “İlk arayan şu kişilere şu indirim…” gibi şeylere inanırlar.

*Kağıt oynarken masaya elleriyle vururlar çünkü kağıt oynamak da bir zeka oyunundan ziyade prestijli, adrenalin salgılatan bir iş ve rekabeti besleyen bir şeydir.

*Her yaşta oyunlara büyük ilgi gösterirler. Yaşlı olanları telefonlarına indirilmiş okey oyununu sanal kişilerle oynarlar. Çocuk olanları da etraftaki herhangi bir nesneyle herhangi bir oyun oynarlar.

*Diğer hayvanlara acımazlar.

*Zayıfı ezerler.

*Dişiyi etkilemek için türlü türlü tuhaf işler yaparlar. Bunlar için Net Geo Wild kanalına veya birtakım Twitter hesaplarına (No Context Amcı gibi) bakmak yeterlidir.

*Dünyadaki sorunların büyük oranda kaynağıdırlar. Davranış kalıplarını değiştirseler sorunlar önemli oranda çözülür. Sıfırlanacağına inanmıyorum. Değişmek işlerine gelmez, dahası kendilerinde sorun olduğuna ikna olmazlar.

*Dünyadaki gelişmelerin, ilerlemelerin de kaynağı büyük oranda erkeklerdir. Kadınların bunda payı azdır.

*Düğünlerde veya önemli etkinliklerde alkol alıp saçma sapan hareketler yaparlar. Kendilerini rezil ederler.

*Sık sık “mansplaining” yaparlar yani bir erkeğin sadece erkek olmanın sağladığı özgüvenle kadına karşı buyurgan/üstenci yaklaşması.

*Sık sık yere tükürürler. Yere tükürme vergiye bağlansa cari açığı kapatırlar.

*Favori sohbet konuları; futbol (Türk), arabaların yakıt tüketim oranları, ekonomik faaliyetler, siyaset (ortamda herkes benzerse), (nitelikli, niteliksiz) abazan muhabbeti, inşaat sektörü ve kavga hikayeleridir.

*Yemek yapmakla ilgileneni çıkarsa şaşırılmalıdır.

*Askerde onbaşı olmayı büyük bir ödül olarak görürler ve geri dönüp köylerinde hava atarlar.

*Kadınlarla çok farklıdırlar. Farklı davranış kalıplarına sahiptirler. Bu farklar kıyamete kadar gidecektir. Bu farkların kültürel kaynaklı olanları zamanla olması gerekene gelecektir. Biyolojik farklılıklar ise, kıyamete kadar, kadınlarla erkeklerin önemli davranış kalıpları farklılıklarına sahip olmalarına sebep olmaya devam edecektir. Kimisi buna fıtrat der kimisi evrimsel sürecin çıktısı…

 

 

 

Bu yazı nitelikli goygoy, Uncategorized kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.